AANKONDIGING!!! Proefles/workshop Radio-elektronica.

16 april 2023, van 13:30 tot 14:45.

De les wordt geleid door Timur Minnigaliev.

Locatie: wij verzamelen ons om 13.25 in de kantine en gaan samen naar de klaslokaal.

Wat gaan we doen tijden de proefles?

– We kijken wat er kan worden gebruikt voor (zelf) training in radio-elektronica ( radio constructeur snap-circuits, elektronisch laboratorium, bread-boards, arduino, kant en klare modules, modules die gekocht kunnen worden)
– We kijken welke boeken en andere informatiebronnen er beschikbaar zijn.
– We gaan proberen om de meeste eenvoudige elektronische circuit samen te stellen door middel van een constructeur en gaan analyseren waarvoor deze nodig is.
– We proberen om hetzelfde circuit op een soldeer loos bread-board en op een gewone bread-board samen te stellen. Of er wordt een reeds bestaand exemplaar getoond.
– We kijken welke apparaten worden gebruikt bij de ontwikkeling van elektronische schakelingen en gaan deze in actie proberen te zien.

Het doel van de proefles: het laten kennismaken met een buitenschoolse activiteit die vermoedelijk, bij voldoende animo, volgend schooljaar aangeboden zal worden. Aangezien het kennisniveau van potentiële deelnemers niet duidelijk is, heten we iedereen welkom die interesse heeft. De leeftijd is georiënteerd op 7+ kinderen, maar dat is geen strikte voorwaarden op dit moment. Het uiteindelijke aanbod van het lesprogramma zal sterk afhankelijk zijn van de samenstelling van de deelnemers.

Waarom is het nuttig om kennis te maken met radio-elektronica?

Tegenwoordig zal niemand je vragen om nog een bandrecorder, videorecorder, radio of TV te repareren. In feite is radio-elektronica een soort taal waarbij men patronen kan opmerken, oplossingen kan vinden voor problemen uit andere gebieden en analogieën kan vinden. Over het algemeen is radio-elektronica een goed begin om vervolgens bewuster en dieper in te gaan op andere vakgebieden die verband houden met natuurwetenschappen (natuurkunde, scheikunde, wiskunde, informatica, economie en zelfs biologie en geneeskunde).

Proefles voor allen die geïnteresseerd is – kom het proberen!

Buratino

GRATIS
BEKIJK