Выпускники 2006-2021

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

6 июня в день рождения великого русского поэта Александра Сергеевича Пушкина во всем мире отмечался День русского языка.

Для нашей школы это был не только последний день учебного года 2020/2021, но и Выпускной для самых старших ребят.

Многие из них совсем малышами пришли играть и учится в нашу школу в далеком 2006… и вот, через 15 лет! – целая жизнь!- они успешно сдали экзамен по русскому языку и литературе и закончили обучение.

Прощаясь с любимыми учителями, которые еще и мамы для некоторых из них, бывшие ученики говорили искренние слова благодарности. Говорили спасибо за подготовку замечательных уроков, презентаций, викторин по русскому языку, литературе, истории. Многие ребята сами видели сколько сил, творческой энергии и любви вкладывали их мамы/учителя в подготовку занятий. По вечерам, после основной работы, по выходным, вместо отдыха…

Все это было не зря! Ведь эти любовь и знания останутся с этими уже повзрослевшими мальчишками и девчонками на всю их жизнь.

А в школу они еще вернутся, ведь тут учатся их младшие братья и сестры, тут будут проводится разные праздники и встречи, тут можно будет сыграть в любимую игру “Что Где Когда” или взять книжки в библиотеке… До свидания, Русская Школа! 

Альбом фотографий

“Onze huisdieren” les in 5b

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deze zondag in 5b vertelden we elkaar over onze huisdieren. Iedereen had een presentatie voorbereid over hun huisdier, over hun favoriete eten, favoriete spelletjes en hoe ze voor ze moesten zorgen. Het was interessant om te weten hoeveel verschillende dieren er naast ons leven, hoe schattig en verschillend ze zijn en hoe geweldig het is om voor ze te zorgen, met ze te spelen en hun gewoontes en gewoontes te observeren.

Theater “Koekla” nodigt kinderen uit

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Beste leerlingen van onze school! Het einde van dit schooljaar nadert. In dit verband heeft ons Russisch Talencentrum “Buratino” besloten om jullie te verrassen en nodigt u uit voor het toneelstuk gebaseerd op het sprookje “Aladdin”.

Actrice en artistiek directeur – Kristina Bukova.

Duur – 50 min

Vanaf 4 jaar oud (ouders worden niet toegelaten)

Begin: 5 juni 11:00

Adres: Wijkcentrum De Dreef
Willem Barentszweg 69, 5665 VA Geldrop

Meer informatie: https://koekla.nl/

Interactieve onlinevoorstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar “Meisje en de trol”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Interactieve onlinevoorstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar “Meisje en de trol”

We nodigen u en uw kinderen uit om mee te gaan op een spannende sprookjesachtige reis door de wereld van het theater. Een voorstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar, gebaseerd op de Zweedse sprookjes “Het meisje en de trol”, muzikale spelletjes en plezier wachten op je.

Het stuk wordt uitgezonden via Zoom, de acteurs op het podium kunnen jou en je reactie zien, alles is zoals in een echt theater, en zelfs zonder het huis te verlaten! 🙂

Tot dan,

Theater “Most”

Wedstrijd “Levende klassiekers op onze school” 2021

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

De jongens verzamelden zich in een gezellige zaal in een van de centra van het dorp Geldrop. Maar deze keer zonder ouders. Is het goed of slecht, vraag je? Ik kan alleen maar zeggen dat onze kinderen helemaal niet bang waren om zonder de supervisie en steun van hun moeders en vaders achtergelaten te worden en moedig op het podium te staan. Terwijl de jury de resultaten samenvatte, verveelden de jongens zich wederom niet, maar samen speelden ze buitenspelletjes, sprongen op één been, dansten rond, luisterden met enthousiasme terwijl de directeur van onze school Alena hen voorleest.

Niet alleen de afwezigheid van volwassenen was deze keer opmerkelijk, maar ook de afwezigheid van verliezers. Elk werd een winnaar in een bepaalde categorie. Iemand voor de meest oprechte lezing van een gedicht, andere voor de beste lezing van een humoristische of andere tekst, deerde voor het beste toneelbeeld of voor de beste illustratie bij de tekst.

Toegegeven, in de twee oudere leeftijdsgroepen moest ik nog steeds de genomineerden voor de eerste plaats kiezen. Dit jaar zijn dat Nika van Dongen en Sophia van Wilsteren. Het is echter vermeldenswaard dat elk van de sprekers op zijn eigen manier uniek en expressief was, wat ook werd opgemerkt door de jury.

Tot slot zou ik willen zeggen dat alle kinderen naar huis zijn gegaan met cadeautjes en een uitstekend humeur. En wij, degenen die het geluk hadden om deel te nemen aan het evenement, ondergedompeld in de sfeer van de kindertijd, herinnerden ons de pijnlijk bekende gedichten van Agnia Barto, Sergei Mikhalkov, Andrey Usachev en andere Russische dichters en schrijvers.

Kinderen uit 3B hadden een goede zondagochtend!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Eerst gingen we naar verschillende musea, daarna hebben we lang in een kunstmuseum gekeken om erachter te komen wat voor soort schilderijen het zijn. Geïnteresseerden traden op in het poëzietheater met gedichten die waren voorbereid voor de wedstrijd “Levende klassiekers op onze school”.