Voor kinderen

 

Voor kinderen zijn alle studio`s open van 13.30 uur tot 15:30 uur. De eerste twee lessen (12 en 19 september!) kunnen de kinderen kijken of ze de lessen leuk vinden en willen doorgaan met de cursus. Als het kind beslist deel te nemen aan een bepaalde studio, worden de proeflessen ook betaald.

Om je kind aan te melden voor een kinderactiviteiten of studio`s, neem dan contact op met de docent van de studio. Voor alle administratieve vragen kan je contact opnemen met Eugenia Lensen tijdens de lessen van het Russisch talencentrum “Buratino” of per e-mail: courses[at]russchooleindhoven.nl. 

Informatie over de betaling voor de activiteiten is hier.

Creatieve Studio «Vesna»

Nieuw!

Dit is een introductiecursus voor jonge kinderen. Elke les is verdeeld in twee delen: het eerste deel van de les is gericht op het ontwikkelen van creativiteit en de ontwikkeling van fijne motoriek door middel van oefeningen in knutselen en tekenen, het tweede is de ontdekking van materialen (gouache, penselen, potloden, enz. .).

Leeftijd: van 3 tot 6 jaar

Tijd: van 13.30 tot 14.15

Docent: Delara Rasul

Prijs voor halfjaar: €60

Knutselclub

In onze club leer je hoe je een dennenappel verandert in een uil en steen in een cactus. Vele magische transformaties wachten op ons. We kunnen dit allemaal met onze eigen handen doen. Hiervoor hebben we klei en een beetje fantasie nodig! Iedereen die in alle beste en magie gelooft, wordt uitgenodigd op onze magische bijeenkomsten. Bij voorkeur kinderen van 5 tot 8 jaar

Leeftijd: van 5 tot 8 jaar

Tijd: van 13.30 tot 14.15

Docent: Anna Shost

Prijs voor halfjaar: €60

Muzikale studio

Nieuw!

Dit jaar nodigen wij kinderen uit in een nieuwe muziekstudio om gitaar, keyboard, balalaika, accordeon of knopaccordeon te leren spelen. De lessen worden individueel gegeven. Het kind moet zijn eigen instrument in de les hebben.

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Tijd: Van 14.30 tot 15.15 

Docent: Elena Borisenko

Prijs voor halfjaar: €150

Tekenstudio

De lessen bieden onuitputtelijke mogelijkheden voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Hier kunnen kinderen ontmoeten kunst, leren om de schoonheid in het leven te zien, creatieve te zijn, vreugde ervaren door het bewustzijn van schoonheid – dit alles beïnvloedt de geest, ziel, wil van een groeiend persoon, verrijkt zijn wereld. Elk kind wordt als kunstenaar geboren. Je hoeft hem alleen maar te helpen zijn creatieve vaardigheden te ontwaken, zijn hart te openen voor goedheid en schoonheid, hem te helpen zijn plaats en doel in deze prachtige wereld te realiseren.

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Tijd: van 13.30 tot 14.15

Docent: Alena Kucherjavaja

Prijs voor halfjaar: €60

Ballet studio

We nodigen meisjes en jongens van 6 tot 9 jaar oud (of in overleg met de leraar) uit naar de balletstudio.

Belangrijk: meisjeshaar moet in een “knot” of vlecht worden gedaan, gepaste kleding is ook wenselijk zodat kinderen de juiste beweging kunnen zien.

Leeftijd: van 6 tot 9 jaar

Tijd: van 13.30 tot 14.15

Docent: Anna Alibekova

Prijs voor halfjaar: €60

 

Theaterstudio

Theaterstudio nodigt kinderen van 7 en 10 jaar uit. We helpen kinderen hun verbeelding te ontwikkelen, te ontspannen en basisvaardigheden op het gebied van theatrale kunst te leren.

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Tijd: van 14.15 tot 15.00 

Docent: Natalia de Backer

Prijs voor halfjaar: €60

Creative studio “Stupeni”

Nieuw!

Het studioprogramma omvat de studie van verschillende technieken in het werken met polymeerklei en het maken van producten. Van polymeerklei kunnen verschillende decoraties, panelen, kerstboomversieringen, enz. worden gemaakt. Het hangt allemaal af van je fantasie!

Werken met polymeerklei vereist enige voorbereiding:

In de studio maak je kennis met verschillende technieken van tekenen met pastelkleuren, het maken van je eigen werk. Met de pasteltechniek kunt u elk werk maken, zoals een portret, landschap, stilleven, enz. Artistiek pastel is een zeer zacht en licht materiaal. Pastels worden geproduceerd in de vorm van kleurpotloden van verschillende vormen.

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Tijd: van 13.30 tot 14.15 

Docent: Elena Borisenko

Prijs voor halfjaar: €60

Russische muziek voor kinderen

Dit jaar opent de club van klassiekersliefhebbers het “Russische seizoen”. We zullen rituele volksliederen, albums gecomponeerd door Tsjaikovski, Lyadov, Prokofiev en andere grote componisten speciaal voor kinderen, fragmenten van Russische cult-opera’s en balletten, heldere en fantasierijke pianomuziek bestuderen. Samen zullen we luisteren naar en discussiëren over een verscheidenheid aan werken, in een poging hun “culturele code” te ontrafelen: om te begrijpen waar deze muziek over gaat, wie de personages zijn, met welke tradities/gebeurtenissen van zijn tijd het wordt geassocieerd.

De lessen zullen uit twee hoofdonderdelen bestaan:

Muzikale warming-up (ontwikkeling muzikaal geheugen, werken met ritmes, melodieën, bekendheid met akkoorden en intervallen)
Creatief luisteren (naar muziek luisteren over het onderwerp van de les, discussiëren, tekenen, bewegen op de muziek)
Deze cursus stelt kinderen in staat om de Russische muziek waar over de hele wereld over wordt gesproken aan te raken, en daardoor de genetisch belangrijke Russische cultuur voor hen beter te begrijpen.

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Tijd: van 13.30 tot 14.15 

Docent: Asja Zakharjeva

Prijs voor halfjaar: 60

Borduren

 

Borduren ontwikkelt niet alleen de fijne motoriek en verhoogt de tactiele gevoeligheid, maar geeft ook gemoedsrust, brengt jeself in evenwicht en heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel als geheel. Daarnaast worden geduld, hard werken en toewijding in het kind opgevoed.

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Tijd: van 13.30 tot 14.15 

Docent: Viktoria Maksimova

Prijs voor halfjaar: 60

   
   

Football

Onze football coach  wacht op de jongens in de grote sportzaal. Sportkleding is verplicht!

 

Leeftijd: van 5 tot 7 jaar en van 7 tot 13 jaar

Tijd: van 13:30 tot 14:30

Coach: Juri Ladoga, Bulat Gafurov en Jan Kornilov

Цена за полугодие: 30€