Project “Wereld zonder grenzen”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

21 januari is een nieuwe project “Wereld zonder grenzen” van start gegaan.  Het doel van het project is  kinderen kennis te laten maken met de tradities van de verschillende regio’s van de Russische federatie en haar buurlanden, waar de ouders van onze leerlingen vandaan komen.  Wij komen naar onze school vanwege de liefde voor de Russische taal, maar wij moeten niet vergeten dat de mensen die Russische taal gebruiken, wonen in de alle hoeken van de wereld die bijzonder zijn door hun geschiedenis en nationale cultuur, rijk aan tradities en talen.

Onze enthousiaste ouders die zich als vrijwilligers hebben aangemeld, hebben veel werk verzet in het voorbereiden en uitvoeren van de presentaties. Kinderen kunnen niet alleen naar die presentaties luisteren en vragen stellen, maar kunnen ook  de objecten van de nationale cultuur bekijken, luisteren naar traditionele muziek, proeven van bijzondere en traditionele hapjes en zich verkleden in nationale kostuums. Hierbij willen wij alle ouders bedanken voor hun enthousiasme en creativiteit waarmee zij dit werk hebben gedaan. 

Als afsluiting van het project wordt op 15 april een groot feest georganiseerd waar kinderen en hun ouders aan verschillende traditionele spelletjes kunnen deelnemen en de lekkerste gerechten uit de nationale keuken kunnen proeven, die door onze ouders zijn bereid.

Wij hopen dat wij onze kinderen door dit project met een bredere blik naar de wereld kunnen laten kijken en dat zij zullen begrijpen, dat ondanks dat wij allemaal verschillend zijn, zij door samen te werken, zichzelf en onze wereld beter maken.