Russische taal wedstrijd “Russkie Medwedzjonok” (Russisch Beertje)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Dit jaar heeft onze school deelgenomen aan de wereldwijde taalkundige wedstrijd “Russisch beertje”. Er doen jaarlijks meer dan 2 miljoen leerlingen over heel de wereld mee aan dit spel.  Door deel te nemen aan de wedstrijd kunnen kinderen zien dat taalkunde geen verzameling van saaie regels is, maar een spannend wetenschap, die de schoonheid van de taal laat zien.

De oorzaak van de populariteit voor deze wedstrijd is hetzelfde als van de grotere broer – Kangoeroe wiskundigewedstrijd.  Het spel wordt in de scholen georganiseerd en vraagt geen grote inspanning van de leerkracht. Maar de opdrachten zijn grappig, boeiend en voor alle leerlingen, niet alleen voor de begaafde kinderen, toegankelijk.  Zelfs de kinderen die in het begin niet zo enthousiast zijn, kunnen meerdere opgaven oplossen en gaan met een voldaan gevoel naar huis.

Onze kinderen van verschillende leeftijden hebben opdrachten voor de Russische scholen gedaan en hebben goede resultaten behaald! Van harte gefeliciteerd alle deelnemers en winnaars uit de klassen van Ksenia Makarova, Marina Krol en Svetlana Sinitsina!